Меню
company logo
ХНЕУ ім. С. Кузнеця

Олександр Шемаєв: «Я засумував насправді, мабуть, за такими бантиками. Не фізично, рожевими, а сюжетами-бантиками»

3 квітня відбулася відкрита зустріч представника пресслужби Харківської обласної військової адміністрації* Олександра Шемаєва зі студентами кафедри управління соціальними комунікаціями та всіма охочими. Захід пройшов в рамках міждисциплінарного проєкту кафедри «Тексти, голоси та кадри». 

На зустрічі студенти дізналися про перспективи у сфері масових комунікацій, а також про функції пресслужби в такому важливому сегменті як оборона та безпека.

Гість розкрив велику кількість інформації про те, як вони взаємодіють з громадськістю та ЗМІ, а також детально пояснив, як використовувати різні канали комунікації для того, щоб інформувати громадськість про важливі події, проєкти та ініціативи, пов’язані з обороною міста.

Особливо захопливим був розділ про креативні підходи до розв’язання викликів у сфері масових комунікацій. Представник пресслужби поділився прикладами нестандартних рішень, які допомагають їм залучати увагу громадськості та максимально ефективно спілкуватися з нею. Це відкрило учасникам нові горизонти у розумінні того, як можна творчо підходити до роботи з медіа.

Зустріч допомогла зрозуміти, як важливо забезпечувати доступ до об’єктивної та достовірної інформації у сфері оборони. Представник пресслужби акцентував на прозорості та відкритості в комунікації з громадськістю, що є критичним у забезпеченні довіри та підтримки з боку суспільства.

Підсумовуючи можу сказати, що зустріч з Олександром Шемаєвим була корисною та надихаючою. Вона допомогла розширити знання у сфері масових комунікацій та зрозуміти важливість ефективної комунікації в контексті військового управління.

Текст: студент 2 курсу Кирило Ключкін

*Офіційно посада Олександра Шемаєва називається «головний спеціаліст відділу зв’язків із засобами масової інформації Департаменту масових комунікацій та забезпечення доступу до публічної інформації Харківської обласної військової адміністрації».

Гість починав як журналіст медіа групи «Об’єктив» (Харків), а на початку широкомасштабної війни працював власкором загальноукраїнського державного телеканалу «Рада». Наприкінці зустрічі професорка Ірина Іванова, яка й запросила Олександра Шемаєва на кафедральний проєкт, запитала, за чим він скучив.

«Ви знаєте, за чим я засумував насправді, мабуть, за такими бантиками. Не фізично, рожевими, а сюжетами-бантиками. З’їздити й зняти щось позитивне. Наприклад, запуск театру, якусь виставу, відкриття чогось соціально важливого. От за цим, так, за цим скучив», — відповів гість.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *