Меню
company logo
ХНЕУ ім. С. Кузнеця

Огляд і рефлексія: VI Міжнародна науково-практична конференція з економічних та гуманітарних питань

Українські фрилансери: де їх шукати? Образ жінок у соціальних мережах: чи реальний він взагалі? Зуби Мегалодону: як створити за допомогою 3D-принтеру? 

Знайти відповіді та навіть більше — зануритися у досліджувані теми стало можливим у рамках VI Міжнародної науково-практичної конференції з економічних та гуманітарних питань. Захід, організований Державним вищим навчальним закладом «Українського державного хіміко-технологічного університету», проходив 14 березня в офлайновому та онлайновому форматах. Учасниками, організаторами та радниками заходу також були представники інших освітніх установ України, США, Ірландії, Польщі, Ізраїлю, Чорногорії та Іспанії.

Доповіді, розподілені на п’ять секцій, охопили теми від викликів, що постають перед підприємствами в умовах війни, до особливостей судової товарознавчої експертизи біржових товарів. Широкий спектр досліджень та індивідуальний підхід до їх викладу доповідачами дійсно дозволили тримати фокус уваги. Багатогранності конференція досягла завдяки участі спікерів з різних галузей — як викладачів закладів вищої освіти, так і підприємців.

Протягом конференції учасники мали нагоду дізнатися, зокрема, про: 

– напрямки мультимодальних дискурсивних досліджень від докторантки відділення професійного перекладу іспанського вишу;

– проблемні наслідки реалізації Національної стратегії доходів 2024-2030;

– можливості сучасних технологій у галузі освіти від директора університетської лабораторії у Флориді;

– зворушливо родинну історію у розрізі теми «Про практики розвитку дизайн-середовища очима серця».

Членкинею науково-консультативної ради конференції стала доцентка кафедри управління соціальними комунікаціями, кандидатка культурології Ганна Старкова. У своїй доповіді «Гендерний аспект візуальної культури українського сегмента інтернету» під час пленарного засідання вона розкрила, серед інших, питання репрезентації образу жінки силовими відомствами, тенденції зміни ролі жінки в суспільстві у воєнний та післявоєнний періоди та недоліків відображення діяльності жінки у війську. 

Конференція надала учасникам можливість не тільки поглибити знання у своїх галузях, але й розширити горизонти та зв’язки в академічному та професійному середовищі. Різноманітні теми і доповіді стали платформою для обміну експертними поглядами, дослідження нових підходів та співпраці учасників з різних сфер. 

Текст: студентка 4 курсу спеціальності 061 «Журналістика» Валерія Козленко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *