Меню
company logo
ХНЕУ ім. С. Кузнеця

«Вміти перетворювати дані на інформацію»: експертка YouControl Вероніка Бойко провела вебінар для студентів

20 березня за ініціативою Асоціації відкритих даних у співпраці з YouControl та завідувачки кафедри управління соціальними комунікаціями Катерини Яресько відбувся вебінар «Дані як базис роботи журналіста».

До заходу доєдналися студенти Харківського національного економічного університету ім. С. Кузнеця та інших закладів вищої освіти, включно із Львівським національним університетом ім. І. Франка, Сумським державним університетом, Тернопільським національним педагогічним університетом ім. В. Гнатюка та Херсонським державним університетом.

На початку зустрічі експертка з продуктів YouControl Вероніка Бойко показала учасникам усі вкладки інтерфейсу платформи, пояснюючи її функціонування.

Лекторка пояснила студентам, як розрізняти дані та інформацію, продемонструвала ефективні методи роботи з базами даних YouControl на прикладі конкретних компаній, а також повідомила, як знаходити зв’язки між різними фірмами. Студенти познайомилися з кількома реєстрами України, отримали корисні посилання та теми для майбутніх журналістських матеріалів. 

Загалом заняття пройшло в активному діалозі між експерткою та студентами.

«Враження від вебінару залишилися надзвичайно позитивні. Особливо корисним було роз’яснення процесів пошуку та аналізу даних про компанії та їх керівників, а також методів виявлення зв’язків з рф та іншими країнами. Ці знання безцінні для журналістів, які прагнуть до глибокого розслідування та висвітлення правди. Велика подяка організаторам за можливість навчатися та розвиватися у такому важливому напрямку», — поділилася враженнями студентка ХНЕУ Вікторія.

Текст та світлини: студентка 2 курсу ОП «Медіа-комунікаціі» Кароліна Котляренко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *